Stek z tuńczyka w oliwie z oliwek z papryczkami piri piri 160g SANTA CATARINA

Stek z tuńczyka w oliwie z oliwek z papryczkami piri piri 160g SANTA CATARINA

SCP007

13,00 PLN

Z tuńczyka złowionego w czystych wodach Atlantyku w okolicach Azorów, tradycyjną metodą „Salto i Vara” („skok i tyczka”) zapewniającą w 100% zrównoważony połów ryb.

Ręcznie porcjowane i układane w konserwach.

Fabryka portugalskich konserw Santa Catarina znajduje się w Calheta na wyspie Sao Jorge w archipelagu Azorów i zajmuje się wyłącznie produkcją konserw z tuńczyka. Fabryka posiada certyfikację zrównoważonego połowu ryb, bezpiecznego dla delfinów, który jest prowadzony wyłącznie poprzez tradycyjną metodę na wędkę, zwaną „skok i tyczka”, w okolicach Azorów. Poławiane tuńczyki są ręcznie oczyszczane, porcjowane i układane w puszkach bądź słoikach. Tuńczyki Santa Catarina dostępne są w różnych zalewach – w wodzie, w oliwie z oliwek bez dodatków lub z dodatkiem różnorodnych ziół, przypraw czy warzyw (np. tymianek, oregano, rozmaryn, bazylia, nasiona kopru włoskiego, curry, czerwona papryka). Coś dla siebie znajdą więc zarówno miłośnicy klasycznych smaków, jak i poszukujący różnych wariacji i nieznanych dotąd połączeń smakowych. Produkty Santa Catarina były wielokrotnie nagradzane, między innymi w kategorii „Najlepsza narodowa (portugalska) konserwa rybna”, co obrazuje duże uznanie wśród konsumentów. Każdy, kto poszukuje smaku prawdziwego tuńczyka, znajdzie go w tradycyjnych konserwach Santa Catarina.

SANTA CATARINA

Tuńczyk*, oliwa z oliwek (32%), papryczki piri-piri (1,5%), sól.
*Katsowonus pelamis

Wartość odżywcza na 100g odsączonego produktu: wartość energetyczna 1176 Kj/280 Kcal, tłuszcz 21,8g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 5,2g, węglowodany 0g, w tym cukry 0g, białko 21,3g, sól 1,5g. 

Masa netto: 160g. Masa netto po odsączeniu: 104g.

Podobne produkty